dijous, 18 de febrer del 2010

Caixes sonores

Tot reciclant una mica hem construit aquestes "caixes sonores" del més pur estil Montessori.

Com podeu veure, he fet servir cartrons del paper de vàter i cinta aïllant (n'hi ha de tots colors!!), de moment hem fet tres jocs (cada joc consta d'una caixa blava i un altra vermella): un amb quinoa, un altre amb llenties i el tercer amb closques de festucs (posats a reciclar...). Us explico com funcionen: es tracta que la nena identifiqui les dos caixes que sonen igual i les vagi aparellant, quan ja està segura de totes les parelles, comprova que realment la parella es correcta (tot mirant els gomets que hi han a sota).

Un altre joc pot ser ordenar per intensitat de so, en aquest cas, primer la quinoa, després les llenties i després les closques de festucs o a l'inrevés; crec que estaria bé preparar una cartolina indicant els gomets que formen la sèrie, per tal que la nena ho pugui comprovar ella sola i no li hagis de dir si ho ha fet bé o malament.


El material preparat per construir.



Les caixes acabades, els tiradors els poso per tal que no col·loqui les caixes de forma que es vegin els gomets que porten a sota.



I aquí, el control d'errors

1 comentari:

  1. Que bueno..yo pensé en hacerlo con los mismos materiales , así que me los llevé a una de nuestras reuniones de Círculo..pero al final los niños empezaron a jugar con las lentejas, hacerse collares , decorar los rollos...y acabó en algo menos estructurado pero más creativo..Me has dado una buena idea con la cinta aislante de colores..super bonitos

    ResponElimina